Tgrt Haber
03 Eylül 2021 06:20

'Benjamin Button' filmi gerçek oldu: Yaşlı doğdu

Başrolünde Brad Pitt ve Cate Blanchett’in oynadığı “Benjamin Button” filmi, gerçek oldu. Yaşlı bir bedende doğan ve yıllar geçtikçe giderek gençleşerek bir bebek haline gelen Benjamin Button adlı karaktere benzeyen bir bebek, Güney Afrika’da doğdu. 20 yaşındaki genç bir kadının “progeria” hastalığını taşıyarak doğan bebeği, dünyada oldukça ilgi çekti.

'Benjamin Button' filmi gerçek oldu: Yaşlı doğdu
benjamin button&tt2;ın tuhaf hikayesi,güney afrika,bebek,yaşlı bebek

Güney Afrika’da küçük Libode kasabasında 20 yaşındaki anne, kaldırıldığı hastanede dünyaya gelen bebeğini görünce şoke oldu. El ve yüzü kırışıklıklarla dolu bebek, yaşlı biri gibi görünüyordu.

'BENJAMİN BUTTON' GERÇEK OLDU

Olay, “Benjamin Button’un Tuhaf Hikâyesi” filmini akıllara getirdi. Filmde ünlü aktör Brad Pitt'in canlandırdığı karakter, seksenlerinde biri olarak doğuyor ve yıllar geçtikçe ömrü bebekliğine kadar uzanıyordu.

Annesinden daha yaşlı görünen bebeğin sosyal medyada paylaşılan fotoğrafı büyük ilgi gördü. Bebeğin, Hutchinson-Gilford sendromu sebebiyle yaşlı bir görünümde olduğu bildirildi. Genetik bir durum olan bu sendrom iki yaşından küçük çocukları etkiliyor ve erken yaşlanmaya yol açıyor. Çocuklar genelde 14’lü yaşlarda ölüyor.

'Benjamin Button' filmi gerçek oldu: Yaşlı doğdu

Doktorlar, değişik görünümü nedeniyle gerçek "Benjamin Button" olduğu düşünülen bebeğin, genetik bir bozukluk olan progeria" hastalığı ile doğması nedeniyle böyle göründüğünü söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...