Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Haziran 2022 09:43 - Güncelleme : 17 Haziran 2022 10:19

Benzin fiyatını yanlış yazdı fırsatçılar kuyruk oluşturdu

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bir benzin istasyonunda çalışan, benzin fiyatını yanlış yazınca fırsatçılar kuyruk oluşturdu. Şubeyi 20 bin dolar yani yaklaşık 346 bin TL zarara uğratan çalışan kovuldu.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Dailymail
Benzin fiyatını yanlış yazdı fırsatçılar kuyruk oluşturdu
benzin,abd

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Rancho Cordova şehrindeki bir benzin istasyonunda yönetici olarak çalışan John Szczecina, benzinin galon (yaklaşık 3,7 litre) fiyatını 6,99 dolar yerine 0,69 cent olarak yazdı. Szczecina'nın hatasını fark etmesi ise neredeyse 3 saat sürdü ve durumdan faydalanmak isteyen sürücüler adeta istasyona akın etti. Çalışanın bu hatası şubeye 20 bin dolar yani yaklaşık 346 bin TL'ye patladı.

Çalışan Szczecina, ondalık virgülü yanlış yere koyduğunu itiraf etti ve tüm sorumluluğu üstlendi. Çalışan ve ailesi, firmanın dava açabileceğini düşünerek, parayı geri ödeyebilmesi için internet üzerinden ailesiyle beraber bağış kampanyası başlattı, şimdiye kadar ise 4 bin 700 dolar yani yaklaşık 82 bin TL toplandı. Bağışçılar, Szczecina'nın hatasını üstlenmesinin erdemli bir davranış olduğunu söylerken bazıları da durumdan faydalanarak ucuza benzin alan kişilerin destek olması gerektiğini belirtti.

Benzin fiyatını yanlış yazdı fırsatçılar kuyruk oluşturdu

Öte yandan Amerikan Otomobil Birliği (AAA) verilerine göre ülkede benzinin ortalama fiyatı geçen yıla kıyasla yüzde 60'ın üzerinde artış gösterdi ve galon başına yaklaşık 5 doları görerek son 13 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD'de benzin fiyatları bölgelere göre değişiklik gösteriyor ve Kaliforniya şu anda ülkede fiyatların en yüksek olduğu eyalet.

Kaynak: Dailymail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
bay mustafa17 Haziran 2022 12:42

peki suç kimde.. dalgınlık ile yanlış yapan çalışanda mı, uyanıklık yapan hırsız müşterilerde mi...

Sonraki Haber Yükleniyor...