Tgrt Haber
19 Aralık 2018 18:53

Beyaz Saray: Suriye'den çekilmeye başladık

ABD Başkanı Trump'ın "Suriye'de olmamızın tek sebebi DEAŞ'ı yendik" açıklamasından sonra Beyaz Saray'dan da bir açıklama geldi. Açıklamada "Suriye'den çekilmeye başladık' ifadesi kullanıldı.

Beyaz Saray: Suriye'den çekilmeye başladık
beyaz saray

ABD'li bir yetkili, Suriye'den tüm askerleri çekmeyi değerlendirdiklerini açıkladı. Açıklamadan kısa süre sonra Twitter'dan açıklama yapan ABD Başkanı Trump, "Suriye'de DAEŞ'i yenilgiye uğrattık, başkanlığım döneminde orada olmak için tek nedenim buydu" dedi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise "DAEŞ'le mücadelede yeni sayfaya geçilirken ABD askerleri ülkeye dönmeye başladı" denildi. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Suriye'deki ABD Dışişleri personelini 24 saatte çekileceğini açıkladı. Reuters, ABD'li bir yetkiliye dayandırdığı haberinde çekilme takviminin 60-100 gün içinde tamamlanacağını bildirdi.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye'de bulunmalarının tek nedeni olan DEAŞ'ı yendiklerini belirtmesinin ardından, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada Sanders, “5 yıl önce DEAŞ Orta Doğu’da çok güçlüydü ve şimdi ABD bu bölgede halifelik ilan eden bu grubu yendi." ifadesini kullandı.

DEAŞ’a karşı Suriye’de alınan galibiyetlerin, Küresel Koalisyon’un sona erdiğine işaret etmediğini aktaran Sanders, “DEAŞ’la mücadelenin yeni evresine girmekle beraber, ABD askerlerini ülkeye geri çekmeye başladık.” değerlendirmesini yaptı.

Trump, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bugün yaptığı açıklamada, "Başkanlığım döneminde Suriye'de bulunmamızın tek nedeni olan DEAŞ'ı yendik." ifadelerini kullanmıştı.

Amerikan medyası da ABD ordusunun, Suriye'deki 2 bin civarındaki askerini tamamen çekmeyi planladığını ileri sürmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...