Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Temmuz 2022 00:24 - Güncelleme : 06 Temmuz 2022 00:51

Beyaz Saray'dan F-16 açıklaması: Biden Türkiye'nin talebini destekliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın geçen hafta Madrid'de düzenlenen NATO zirvesinde uzlaşmaya vardığı F-16 savaş uçaklarının Türkiye'ye satışı ile ilgili ABD'den yeni bir açıklama geldi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden'ın Türkiye'nin F-16 ile ilgili talebini desteklediği belirtildi.

Beyaz Saray'dan F-16 açıklaması: Biden Türkiye'nin talebini destekliyor
ABD,Beyaz Saray,Joe Biden,F-16,Türkiye

Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasında uzun süredir krize yol açan F-16 savaş uçakları meselesinin çözümü için olumlu mesajlar gelmeye devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden'ın NATO zirvesindeki mesajlarından sonra bir açıklama da Beyaz Saray'dan geldi.

"BIDEN TÜRKİYE'NİN TALEBİNİ DESTEKLİYOR"

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Türkiye'ye F-16 satışı konusunu birkaç aydır görüştüklerini ve ABD Başkanı Joe Biden'ın bu talebi desteklediğini bildirdi. Jean-Pierre, düzenlediği günlük basın toplantısında, bugün bir grup Demokrat Kongre üyesinin Biden'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Madrid'de yaptığı görüşme sonrası F-16 satışı konusundaki olumlu açıklamalarını eleştirmesini değerlendirdi.

F-16 konusundaki görüşmelerin bir süredir gündemde olduğuna işaret eden Jean-Pierre, "F-16 konusunda biz gayet netiz. Bu konuda birkaç aydır görüşüyoruz. Biden, bu talebi gerçekten destekliyor. Bunun dışında yeni bir şey yok" dedi.

BIDEN 'F-16'LARI SATMALIYIZ' DEMİŞTİ

Madrid'deki NATO Liderler Zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Biden, 30 Haziran'daki basın toplantısındaTürkiye'ye F-16 savaş uçaklarını satmaları gerektiğini, bunun için ABD Kongresinden onay alabileceklerini söylemişti.

Biden, toplantıda şunları kaydetmişti:

"Erdoğan'ın kendisine söylediğim şey, aralık ayında söylediğimle aynı. Türkiye'ye F-16 uçaklarını satmalıyız ve aynı zamanda uçakları modernize etmeliyiz. Bunu yapmamak bizim çıkarımıza değil. Aralıktan beri tutumumu değiştirmediğimi kendilerine ifade ettim. Bir karşılık da olmadığını ve sadece satmamız gerektiğini söyledim. Bunu yapabilmek için ihtiyacım olan şey Kongre onayı. Bu onayı alacağımızı düşünüyorum."

Bugün ise ABD Temsilciler Meclisindeki bir grup Senatör, Biden'a gönderdikleri mektupta bu desteği eleştirmişti.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...