Tgrt Haber
21 Ekim 2021 18:55

Beyaz Saray'dan iklim değişikliği raporu

ABD'de Joe Biden yönetimi, 3 ana riski bulunan iklim değişikliği ulusal güvenliği ve göçe etkilerine ilişkin rapor yayınladı. Ayrıca raporda, iklim değişikliğinin doğal kaynaklar üzerinde anlaşmazlıklara yol açabileceği uyarısında bulunuldu.

Beyaz Saray'dan iklim değişikliği raporu
Beyaz Saray,,ABD ,,Joe Biden,,İklim değişikliği,

ABD'de Joe Biden yönetimi, iklim değişikliğinin ulusal güvenliğe ve göçe etkilerine ilişkin rapor yayımladı. Beyaz Saray, "Dış Politikada ve Ulusal Güvenlikte İklimi Öncelik Edinmek" başlıklı raporu kamuoyuyla paylaştı.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İSTİKRARI ETKİLEYEBİLİR

Raporda, iklim krizinin ulusal güvenlik tehditleri ve göçün artmasında önemli rolü olduğu vurgulanarak, bu konuda 3 ana risk grubu bulunduğu ifade edildi. Bu gruplar, iklim değişikliği ele alınırken jeopolitik gerilimlerin artması, iklim değişikliğinin fiziksel etkileri nedeniyle sınırlar arasında "jeopolitik yoğun noktaların" oluşması, iklim değişikliğinin belirli ülke ve bölgelerde istikrarı etkilemesi olarak sıralandı.

ANLAŞMAZLIKLARA YOL AÇABİLİR

Raporda ayrıca, iklim değişikliğinin doğal kaynaklar üzerinde anlaşmazlıklara yol açabileceği uyarısında bulunuldu. Raporda, iklim ve göç arasındaki bağın incelenmesi ve yeni politikaların oluşturulması için kurumlar arası bir çalışma grubunun kurulması önerildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...