Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ocak 2015 21:15

Beyaz Saray'dan itiraf

ABD yönetimi, Fransa’nın başkenti Paris’te geçen hafta yaşanan ve 17 kişinin ölümüyle terör olaylarının ardından düzenlenen ‘Terörü lanet ve Fransa halkıyla dayanışma yürüyüşüne’ üst düzeyde katılmamanın hata olduğunu itiraf etti.

Beyaz Saray'dan itiraf
abd, beyaz saray, itiraf,

ABD Başkanı Barack Obama ve Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın, Paris'teki yürüyüşe katılmamaları, ABD kamuoyu ve medyasında yoğun eleştirilere yol açarken, Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, aralarında Başbakan Davutoğlu'nun da bulunduğu 40 dünya liderinin katıldığı mitinge ABD'nin üst düzeyde katılmamasının hata olduğunu söyledi. Earnes: ''Doğrusunu söylemek gerekirse, daha üst düzey birini yollamalıydık. Şundan şüphe yok ki, başkan ya da başkan yardımcısının, milyonlarca kişinin katılacağı bir mitinge gitmesi, güvenlik yüzünden bir çok kişiyi etkileyecekti'' dedi. Fransa tarihindeki en büyük mitinglerden biri olan ''Terörü lanet ve Fransa halkıyla dayanışma yürüyüşüne'' o sırada başka görüşmeler için Paris'te bulunan ABD Adalet Bakanı Eric Holder da katılmamış, ABD'yi Fransa Büyükelçisi Jane Huntley temsil etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...