Tgrt Haber
01 Eylül 2021 08:11

Beyaz Saray'dan Kabil Havalimanı açıklaması: Türkiye ile çalışıyoruz

ABD, Afganistan’dan tamamen çekildi. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Kabil havalimanının işler ve açık halde kalması konusunda Türkiye ve Katar ile çalıştıklarını söyledi.

Beyaz Saray'dan Kabil Havalimanı açıklaması: Türkiye ile çalışıyoruz
ABD,,beyaz saray,,afgansitan,,türkiye,,katara,,kabil havalimanı,

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD'nin Afganistan'dan çekilme süreci ve son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD'nin, Afganistan'da kalan vatandaşlarının tahliyesi konusunda tüm çabayı göstereceğinden herkesin emin olması gerektiğini belirten Psaki,  bu konuda Kabil Hamid Karzai Havalimanı'nın açık olmasının önemli olduğunu söyledi.

Sözcü Psaki, Kabil Havalimanının açık olmasının herkesin yararına olduğunu dile getirdi. Bu konuda Türkiye ve Katar'ın önemli ortaklar olduğunu ve birlikte çalıştıklarını belirten Psaki, "Spesifik konu, havalimanının sivil tarafının yeniden operasyonel hale gelmesidir. Böylece sadece insanların tahliyesi değil, aynı zamanda Dünya Gıda Programı gibi programlar yoluyla insani yardımların ulaştırılması da mümkün olur." değerlendirmesini yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın halen Afganistan'daki Amerikalıların çıkarılması konusunda her şeyi yapacağını söyleyen Psaki ABD'nin Afganistan'dan çekilme kararını savundu. 

Afganistan'dan ayrılmak isteyenlerin tahliyesi konusunda Psaki, Taliban ile görüşmelerinin süreceğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...