Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Şubat 2021 23:02

Biden: ABD'nin Rusya'ya boyun eğdiği günler sona erdi

ABD Başkanı Joe Biden, Trump dönemine atıf yaparak, "Rusya'nın agresif eylemleri karşısında ABD'nin boyun eğdiği günlerin sona erdiğini" söyledi.

Biden: ABD'nin Rusya'ya boyun eğdiği günler sona erdi
joe biden,abd,rusya

ABD Başkanı Joe Biden göreve geldikten sonra ilk dış politika konuşmasını yaptı. Konuşmasında Trump'a atıfta bulunan Biden, ABD'nin Rusya'nın agresif eylermlerine karşı boyun eğdiği günlerin sona erdiğini söyledi.

ABD Başkanı Biden, başkan olduktan sonraki ilk ziyaretini gerçekleştirdiği Dışişleri Bakanlığında ABD'nin diplomasi yaklaşımına ilişkin bir konuşma yaptı.

"AMERİKA GERİ DÖNDÜ"
"Amerika geri döndü, diplomasi geri döndü." mesajı veren Biden, yönetiminin her alanda diplomatik kurumları daha fazla kullanacağını ve uluslararası ittifak ilişkilerini önemsediklerini belirtti.

"YEMEN'DEKİ DESTEK DURDURULACAK"
Biden, Yemen'deki durumu öncelediklerini vurgulayarak, ülkesinin Yemen'deki savaşta Suudi Arabistan'a verdiği askeri desteği sona erdirdiğini ve ilgili silah satışlarını durdurduğunu açıkladı.

"ABD ARTIK RUSYA'YA BOYUN EĞMEYECEK"
Önceki Başkan Donald Trump dönemine atıf yapan Biden, "Rusya'nın agresif eylemleri karşısında ABD'nin boyun eğdiği günler sona erdi." ifadesini kullandı.

RUSYA'YA NAVALNIY ÇAĞRISI
Rusya'nın ABD seçimlerine siber saldırılarla müdahale girişimlerinin ve güvenlikle ilgili meydan okumalarının farkında olduklarını belirten Biden, Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.

ALMANYA'DAN ASKER ÇEKİLMEYECEK
Savunma Bakanlığının ABD'nin küresel askeri varlığını da gözden geçirdiğini kaydeden Biden, bu süreçte Almanya'dan asker çekilme sürecini askıya aldığını bildirdi.

MÜLTECİLERE KAPILAR AÇILIYOR
ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada, ABD'deki mülteci kabulünü yılda 125 bine çıkarılacağını duyurdu.

DARBECİ ORDUYA ÇAĞRI
Myanmar’da yapılan askeri darbeye değinen Biden, Myanmar ordusunun “iktidardan vazgeçmesini” istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...