Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 May 2021 22:56

Biden, aşılardaki patent korumasının kaldırılmasını istedi

Koronavirüs salgını tüm dünyada hızla yayılmaya devam ediyor. Aşı dağıtımındaki soru işaretleri hala devam ediyor. ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai yaptığı açıklamada, Joe Biden yönetiminin Kovid-19 salgını ile mücadele için patent korumasının kaldırılmasını istedi.

Biden, aşılardaki patent korumasının kaldırılmasını istedi
Sondakika,Aşı,Biden,Patent,Koruma

Katherine Tai, Kovid-19’un küresel salgını olduğunu ifade etti. Salgınla mücadelenin ne kadar önemli olduğunu gerektiğine vurgu yaptı. Biden yönetiminin fikri mülkiyet korumasına inandığı belirtti ancak salgını sona erdirmek için koronavirüs aşılarında fikri mülkiyet haklarından feragat edilmesi gerektiğini vurguladı.

"ABD, AŞI ÜRETİM VE DAĞITIMINI GENİŞLETMEYE DEVAM EDECEK"

Tai, ““Amerikan halkı için aşı tedarikimiz güvence altına alındıkça, Yönetim, aşı üretimini ve dağıtımını genişletmek için çabalarını artırmaya devam edecek. Ayrıca bu aşıları üretmek için gereken hammaddelerin artırılması için çalışacak” dedi. Tai, Dünya Ticaret Örgütü’nü kast ederek, "Kurumun fikir birliğine dayalı yapısı ve ilgili konuların karmaşıklığı göz önüne alındığında, bu müzakereler zaman alacaktır" dedi. Dünya Ticaret Örgütü’nün Kovid-19 aşıları üzerindeki fikri mülkiyeti kurallarınıı hafifletmek için görüşme yapılması bekleniyordu. Böyle bir gelişme ile aşı üretiminin gelişmekte olan ülkelerde artacağı düşünülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...