Tgrt Haber
10 Haziran 2021 09:26

Biden: Bir sonraki virüsten koruyacak kadar yüksek bir duvar yok

ABD Başkanı Joe Biden, koronavirüs salgınına dair yaptığı değerlendirmede, "Karşı karşıya kalacağımız bir sonraki biyolojik tehditten koruyacak kadar yüksek bir duvar yok." dedi.

Biden: Bir sonraki virüsten koruyacak kadar yüksek bir duvar yok
ABD Başkanı Joe Biden,koronavirüs,biyolojik tehdit

Küresel düzeyde devam eden korona virüs salgınıyla ilgili değerlendirmede bulunan ABD Başkanı Joe Biden, " Bizi bu salgından veya karşı karşıya kalacağımız bir sonraki biyolojik tehditten koruyacak kadar yüksek bir duvar yok ve başkaları da olacak” dedi.

'ABD GERİ DÖNDÜ'

ABD Başkanı Joe Biden, 20 Ocak’ta göreve gelmesinin ardından ilk yurtdışı ziyaretine çıktı. Biden, İngiltere’nin Cornwall kentindeki G7 Zirvesi için İngiltere'ye geldi.

Biden’ı taşıyan Air Force One uçağı, Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin Mildenhall Üssü’ne iniş yapmasının ardından ABD Hava kuvvetlerinden oluşan bir ekip karşıladı.

Biden kendisini karşılayan Hava kuvvetleri ekibine yaptığı teşekkür konuşması yaptı.

'AYNI FİKİRDE ULUSLAR' VURGUSU

ABD'nin geri döndüğünü vurgulayan Biden, demokrasilerinin gelecek için en önemli ve en zorlu zorluklar ile sorunların üstesinden gelmek için birlikte durduğunu açıkça belirteceklerini ifade etti.

Biden ayrıca, "Bizimle aynı fikirde olan ulusları bir araya getirdiğimizde, ABD ulusal güvenliğini ve ekonomik refahını ilerletmek için daha iyi konumda olacaktır" dedi.

'BİYOLOJİK TEHDİT'

"Bu yüzyılın en acil zorluklarının üstesinden gelmek için birlikte çalışmalıyız, Covid-19'u sadece evde değil her yerde sona erdirmeliyiz” ifadelerini kullanan Biden, “Bizi bu salgından veya karşı karşıya kalacağımız bir sonraki biyolojik tehditten koruyacak kadar yüksek bir duvar yok ve başkaları da olacak” dedi.

Biden, “Koordineli çok taraflı eylem gerekiyor, iklim değişikliği ve küresel ısınmanın en kötü etkilerini önleyeceksek, hepimiz iddialı bir iklim eylemini taahhüt etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...