Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Haziran 2021 13:45

Joe Biden: Erdoğan'la toplantımızla ilgili iyi şeyler hissediyorum

ABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü konulardan Afganistan'ın sorulması üzerine "Uzun görüşmelerimiz oldu. Toplantımızla ilgili iyi şeyler hissediyorum" dedi.

Joe Biden: Erdoğan'la toplantımızla ilgili iyi şeyler hissediyorum
ABD Başkanı Biden,Cumhurbaşkanı Erdoğan,Afganistan

Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen NATO Zirvesi sona erdi. Dün gerçekleşen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden arasındaki ilk yüz yüze görüşme 45 dakika sürdü. Görüşme sonrasında ABD Başkanı Biden, “Erdoğan ile iyi bir görüşme gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı. Erdoğan ise görüşme sonrasında “Müttefiklerimize terör örgütü PKK/PYD'ye verilen desteğin sona erdirilmesi gerektiğini bir kez daha dile getirdik” şeklinde konuştu.

ABD’NİN VERECEĞİ DESTEK ÖNEMLİ

Afganistan konusundaki görüşmelere ilişkin de açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Türkiye eğer Afganistan'dan çıkmamız istenmiyorsa özellikle belirli bir desteğin verilmesi isteniyorsa diplomatik mali konularda ABD'nin vereceği destek önem arz ediyor” dedi.

BIDEN’DAN GÖRÜŞME SONRASI AÇIKLAMA

ABD Başkanı Biden, Avrupa Birliği (AB) Konseyi'nde AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir araya geldi. Toplantı öncesinde bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dünkü görüşmenizde Afganistan’daki varlığı hakkında mutabakata vardınız mı? Bu konuyu görüştünüz mü?" sorusunu cevap verdi. Biden, "Uzun görüşmelerimiz oldu. Toplantımız hakkında iyi şeyler hissediyorum." karşılığını verdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...