Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Aralık 2021 00:39

Son dakika: Biden ve Putin arasında kritik görüşme

Son dakika haberi: ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Vladimir Putin Ukrayna krizini ele almak için son 1 ay içinde ikinci kez telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kritik görüşme 50 dakika sürerken ağırlıklı olarak Ukrayna'daki gerginliğin ele alındığı kaydedildi

Son dakika: Biden ve Putin arasında kritik görüşme
Biden,putin,,görüşme,,ukrayna,

 Son dakika haberi: ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında başta Ukrayna olmak üzere iki ülke arasında son dönemde gerginliğe neden olan konuların ele alınacağı telefon görüşmesi başladı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen telefon görüşmesi, Beyaz Saray muhabirlerinin aktardığı basın notuna göre ABD yerel saatiyle 15:35'te (TSİ 23:35) başladı. Yaklaşık 50 dakika süren ve iki lideri Ukrayna konusunda son bir ayda 2'nci kez bir araya getiren görüşmede, ağırlıklı olarak Ukrayna'daki gerginliğin ele alındığı kaydedildi. ABD medyasına yansıyan haberlerde Biden'ın Putin'den "Ukrayna konusunda gerilimi düşürmesini" isteyeceği vurgusu öne çıktı.

 

SÖZCÜ HORNE GÖRÜŞMEYİ DUYURMUŞTU

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne, Beyaz Saray üzerinden yaptığı açıklamada, "Başkan Joe Biden, Rusya ile diplomatik ilişkiler de dahil olmak üzere bir dizi konuyu ele almak üzere 30 Aralık Perşembe günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi yapacak" ifadelerini kullanmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...