Tgrt Haber
24 Temmuz 2021 11:43

Biden’dan Afgan mülteciler için 100 milyon dolarlık fon

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan’dan ABD’ye getirilecek Afgan mültecilerin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 100 milyon dolarlık fona onay verdiğini açıkladı.

Biden’dan Afgan mülteciler için 100 milyon dolarlık fon
Biden,abd,,afgan,

ABD Başkanı Joe Biden’ın başkanlığa seçilmesinin ardından ABD, Afganistan’dan çekilme kararı aldı. 1 Mayıs itibariyle başlayan çekilme sürecinin 31 Ağustos’ta tamamlanması bekleniyor. Çekilmenin tamamlanması ile birlikte Türkiye Kabil Havalimanı’nın güvenliğini yapılacak görüşmeler sonrasında sağlayacak.

AFGAN GÖÇMENLERİN İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK

ABD Afganistan’da ABD ile iş birliği yapan ve Özel Göç Vizesi  ile ülkeye göç etmek isteyen Afganları tahliye etmeye hazırlanıyor. Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamaya göre Biden, Afganistan’dan ABD'ye getirilecek Afgan göçmenlerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 100 milyon dolar tutarındaki fon talebini onayladı. Yapılan açıklamada ayrıca aynı ihtiyaçları karşılamak için devlet kurumları üzerinden verilecek hizmet ve sözleşmeler aracılığıyla 200 milyon doların da kullanılması için yetki verdiği aktarıldı.

2 BİNDEN FAZLA AFGAN’IN GELMESİ BEKLENİYOR

ABD tarafından Afganistan’da gerçekleştirilecek olan tahliyelerin ay sonundan önce yapılması planlanıyor. ABD’nin askeri üssü olan Fort Lee'ye getirilmesi beklenirken üsse yaklaşık 2 bin 500 Afgan'ın getirilebileceği açıklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...