Tgrt Haber
17 Ağustos 2022 11:34 - Güncelleme : 17 Ağustos 2022 11:44

Biden'dan enflasyona sert müdahale: İmzayı attı, 'tarihi yasa' olarak niteledi

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da düzenlenen törenle Enflasyon Azaltma Yasası'nı imzaladı. Biden, yasayı ABD tarihindeki en önemli yasalardan biri olarak nitelendirdi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Biden'dan enflasyona sert müdahale: İmzayı attı, 'tarihi yasa' olarak niteledi
ABD,joe biden,enflasyon yasası

ABD Başkanı Joe Biden, iklim kriziyle mücadele etmek için yüz milyarlarca dolarlık Enflasyon Azaltma Yasası’nı imzaladı.

"ABD TARİHİNDEKİ EN ÖNEMLİ YASA"

Beyaz Saray’da yaptığı konuşmada, Enflasyon Azaltma Yasası'nı "ABD tarihindeki en önemli yasalardan biri" olarak nitelendiren Biden, açıklamalarında şu ifadelere yer erdi;

“Tarihimizin en önemli yasalarından biri olan enflasyon azaltma yasasını imzalıyorum. Bu yasayla Amerikan halkı kazandı. İmza atmak sadece bugünle ilgili değil yarınla ilgili. Amerikalı ailelere ilerleme ve refah sağlamakla ilgili."

Yasayla gelecek 10 yıl içinde bütçe açığının 300 milyar doların üzerinde azaltılacağını belirten ABD Başkanı, büyük şirketlere yüzde 15'lik bir asgari vergi uygulanacağını söyledi.

Enflasyon Düşürme Yasası, iklim programlarına yatırım yapmayı, reçeteli ilaç fiyatlarını düşürerek sağlık maliyetlerini azaltmayı hedefliyor.

ABD Başkanı Biden'ın imzasıyla yasalaşan tasarı daha önce hem Temsilciler Meclisi'nde hem de Senato'da onaylanmıştı.

Biden’ın ilerleyen süreçte yasa hakkında daha fazla ayrıntıları paylaşmak üzere çeşitli eyaletleri ziyaret etmesi bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...