Tgrt Haber
18 May 2021 08:46

Biden'dan Netanyahu'ya ateşkes telefonu

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefon görüştü. Biden, bölgede ateşkes sağlanmasını desteklediğini bildirdi.

Biden'dan Netanyahu'ya ateşkes telefonu
netanyahu,biden,israil,ABD

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile Filistin hakkında görüştü. İsrail-Filistin gerginliğinde ateşkes sağlanmasını desteklediğini söyledi.

Beyaz Saray görüşmeye ilişkin detayları duyurdu. Biden'ın masum sivillerin korunmasını sağlamak için, İsrail’i elinden gelen çabayı göstermeye teşvik ettiği belirtildi.

Açıklamada, iki liderin, İsrail’in Gazze’deki diğer örgütler ve Hamas’a yönelik askeri operasyonlarını da değerlendirdiği aktarıldı...

Telefon görüşmesinde ayrıca iki liderin ve ekiplerinin süreç boyunca, yakın iletişimde olunması konusunda mutabık kaldığı ifade edildi.

ATEŞKESİ SİLAH SATIŞINDAN SONRA DESTEKLEDİ

Öte yandan Biden, Gazze’de katliamlar devam ederken İsrail’e 735 milyon dolarlık silah satışına onay verdi. "Bölgede ateşkesi destekliyorum" açıklamasının bu onaydan sonra verilmesi ise dikkatlerden kaçmadı...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...