Tgrt Haber
26 Ocak 2022 14:59

Biden'ın Putin'e yaptırım tehdidine Kremlin'den cevap

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e kişisel yaptırım uygulayabileceğini söylemesinin ardından Kremlin'den cevap geldi.

Biden'ın Putin'e yaptırım tehdidine Kremlin'den cevap
joe biden,vladimir putin,rusya,ukrayna,abd

ABD Başkanı Joe Biden, bir gazetecinin sorusu üzerine Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e kişisel yaptırım uygulayabileceklerini söyledi. Bu çıkışa Kremlin'den cevap gecikmedi. 

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov tarafından bugün yapılan açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda Washington ve Londra tarafından gündeme gelen Putin’e kişisel bir yaptırım uygulanması ihtimalinin siyasi olarak “yıkıcı” olacağı fakat acı vermeyeceği belirtildi. Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin’e yönelik yaptırımlarda bulunmak isteyen Batılı siyasilerin konuyla ilgili yeterli bilgiye sahip olmadığını da ifade etti.

Biden'ın Putin'e yaptırım tehdidine Kremlin'den cevap

Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin’e yönelik yaptırımlarda bulunmak isteyen Batılı siyasilerin konuyla ilgili yeterli bilgiye sahip olmadığını da ifade etti. Peskov, Putin'e kişisel yaptırımlar getirmenin hiçbir etkisinin olmayacağını ve Ukrayna üzerindeki gerilimi düşürme çabalarında ters etki yapacağını söyledi. 

Almanya, Rusya, Fransa ve Ukrayna'nın üst düzey temsilcilerinin katılımı ile Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak  görüşmeyi de değerlendiren Peskov, 'İyi ve açık bir görüşmenin gerçekleşeceğini umuyorum' dedi.

Rus askerlerinin Ukrayna'da konuşlandırılmasının ardından Batılı ülkeler, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali durumunda ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceğini açıklamış, ABD ise Rusya'nın devam eden tehdidini gerekçe göstererek Kiev Büyükelçiliği'ndeki çalışanlarına ülkeden ayrılmalarını emretmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD hükümet çalışanlarının ülkeden gönüllü olarak ayrılmasına izin vermiş ve ABD vatandaşlarının da ülkeden derhal ayrılmaları gerektiğini belirtmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...