Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 May 2022 11:42 - Güncelleme : 06 May 2022 11:53

Bilim dünyası gizemli maymunu arıyor! Türünün tek örneği

Malezya'da 2017 yılında bulunan ve türünün tek örneği olan gizemli maymun yeniden görüldü. Büyümüş ve yavrusu olduğu görülen maymun bilim dünyasını şoka uğrattı. Şimdi bilim dünyası her yerde onu arıyor.

Bilim dünyası gizemli maymunu arıyor! Türünün tek örneği

Malezya Borneo'da Kinabatagan Nehri yakınlarında daha önce hiçbir şekilde benzerine rastlanmaya gizemli bir 'melez' maymun bulundu. Gizemli maymun aslında ilk olarak 2017 yılında tespit edildi. Ancak daha sonra ormanda tekrar net bir şekilde görülmediği belirtildi. İki farklı türün birleşiminden olduğu düşünülen maymun ile ilgili bilinenler çok sınırlı.

Büyümüş ve yavrusu olduğu görülen maymun bilim dünyasını şoka uğratmış durumda. Şimdi bilim dünyası her yerde bu maymunu arıyor. Şu anda görülen maymun ile bu maymunun aynı olduğu ve daha da büyüdüğü söylendi.

GERÇEKÜSTÜ BİR TÜR 

Dişi maymunun iki türün karışımı olduğu düşünülüyor. Tipinin de maymuna benzemediği belirtildi. Maymunun hortumlu maymun ile gümüşi bir langur birleşiminden doğduğu da iddia ediliyor. Ayrıca maymunun bir bebeği emzirdiği de görüldü. Bilim dünyası bu yaşananları 'gerçeküstü' olarak isimlendirdi. Çünkü farklı türlerin birleşiminden meydana gelen maymunların doğurganlığı çok nadir görülüyor. Bilim dünyası şu an her yerde bir benzeri olmadığı için esrarengiz maymunu arıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...