Tgrt Haber
27 Ocak 2022 15:48

Bilim dünyasından 'ürkütücü' keşif! 18 dakikada bir sinyal veriyor!

Bilim insanları, her 18 dakikada bir radyo sinyalleri yayan bilinmeyen bir uzay nesnesi keşfetti. Ancak uzay nesnesine dair sır perdesi halen açıklanamadı.

Bilim dünyasından 'ürkütücü' keşif! 18 dakikada bir sinyal veriyor!
Radyo dalgası

Bilim insanları evrendeki radyo dalgalarının haritasını çıkarırken her 18 dakikada bir radyo sinyalleri yayan bir uzay nesnesi keşfetti. Dev enerji patlamaları yayan ve dönen uzay nesnesi halen gizemini korurken pek çok teori de ortaya atılmaya başlandı. Uzay nesnesi, ilk olarak bir üniversite öğrencisi tarafından keşfedildi.  Nesne ilk olarak Curtin Üniversitesi öğrencisi Tyrone O'Doherty tarafından Batı Avustralya'nın Murchison Widefield Array olarak bilinen bir bölgesinde, bir teleskop ve geliştirdiği yeni bir teknik kullanılarak keşfedildi.

NASA’DAN BÜYÜK ÖDÜL 

O'Doherty, Curtin Üniversitesi Uluslararası Radyo Astronomi Araştırma Merkezi'nden (ICRAR) astrofizikçi Dr Natasha Hurley-Walker tarafından yönetilen bir ekibin parçasıydı. ICRAR yaptığı açıklamada “Gözlemlerimiz sırasında birkaç saat içinde ortaya çıktı ve kayboldu. Bu tamamen beklenmedik bir şeydi. Bir astronom için biraz ürkütücüydü çünkü gökyüzünde bunu yapan bilinen hiçbir şey yok” ifadelerini kullandı. Nesnenin Dünya'dan yaklaşık 4 bin ışık yılı uzaklıkta olduğu,  parlak olduğu ve son derece güçlü bir manyetik alana sahip olduğu kaydedildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...