Tgrt Haber
28 Haziran 2021 20:50

Bilim insanları hesapladı! Ölü sayısı çok daha fazla

Kovid-19'un yeni mutasyonu olan Delta varyantının ana vatanı Hindistan'da hayatını kaybedenlerin sayısını 400 bin kişi olarak hesaplanmıştı. Ancak bilim insanları, Hindistan'da bilançonun açıklanandan çok daha vahim olduğunu belirtti.

Bilim insanları hesapladı! Ölü sayısı çok daha fazla
koronavirüs,hindistan,delta

Dünya genelinde 4 milyon kişinin yaşamına mal olan koronavirüse karşı mücadele devam ediyor.

Virüsün mutasyona uğraması, birçok ülkede pandemi tedbirlerinin sıkılaştırılmasına neden oldu. Kovid-19'un mutasyonları arasında en ölümcülü olarak gösterilen Hindistan'daki Delta varyantıyla ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı.

BİLİM İNSANLARI GERÇEK SAYIYI AÇIKLADI

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Middlesex Üniversitesi'nde görevli bilim insanları tarafından yapılan hesaplamalara göre, Hindistan'da koronavirüse bağlı ölümlerin, resmi açıklamadan daha fazla olabileceği belirtildi. Ülkedeki resmi kaynaklardan yapılan açıklamalarda şu ana kadar 400 bin kişinin yaşamını yitirdiği duyurulmuştu ancak İngiliz bilim insanları ölü sayısının 5 kat daha fazla yani 2 milyon olduğunu kaydetti. Middlesex Üniversitesi'nde matematikçi olan Murad Banaji, popülasyonda antikorların bulunduğunu işaret eden seroloji testlerine ilişkin verileri kullandığı yöntemle böyle bir sonuca vardığını ifade etti.

ÖLÜ SAYISI RESMİ RAKAMLARDAN DAHA YÜKSEK

İngiliz bilim insanlarının bu ezber bozan çıkışına paralel bir açıklama da Amerika Birleşik Devletleri'nden geldi. Washington Üniversitesi Sağlık Metrikleri ve Değerlendirme Enstitüsü'ndeki bilim insanları, vaka sayılarını tüm şeffaflığıyla açıklamamakla eleştirilen Hindistan'da ölü sayısının resmi rakamlardan çok daha fazla olduğunu savundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...