Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Ağustos 2021 14:50

Bill Gates: Koronavirüsten daha beter olacak

Microsoft’un kurucusu Bill Gates iklim değişikliği sorununa dikkat çekti. ‘’İklim krizini nasıl önleriz?’’ adlı bir kitap da yazan Gates ‘’Bu sorun Kovid’den bile daha tehlikeli’’ dedi.

Bill Gates: Koronavirüsten daha beter olacak
bill gates,,iklim kriiz,,koronavirüs,,salgın,,pandemi,,sağlık,,dünya,,ölüm,,aşı,

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, iklim krizinin Kovid-19’dan dahi tehlikeli olduğuna dikkat çekti. İklim değişikliğine yönelik tespit ve çözüm önerilerini “İklim Krizini Nasıl Önleriz” kitabında anlatan Gates “Pandemi sona erecek. Çünkü aşılar bulundu. İklim değişikliğine kıyasla bu çok daha kolay. ‘’ dedi.

GATES'İN ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Gates'in çözüm önerisi ise bir an önce dünyaca sıfır karbon salınımı noktasına ulaşmak. Bunu yapmak için elektrikli araçlar, güneş panelleri ve karbon vergisi gibi sık sık konuşulan formüllere işaret etti.

"CAN KAYBI HER YIL 5 KAT ARTACAK"

Gates kitabında koronavirüs salgınına da yer verdi. Aşılar sayesinde salgının sona ereceğini, ancak iklim krizinin giderek daha da kötüleşeceğini vurguladı. Gates'in kitabında yer verdiği istatistiklere göre iklim değişikliği, 21. yüzyılın sonunda her yıl 5 kat daha fazla ölüme yol açacak.

Gates’in bu söylemini yanan ormanlar, denizi kaplayan müsilaj, kuruyan binlerce yıllık göller doğrulayacak nitelikte. Son bir yılda yaşananlar iklim krizi sorununun hem dünya hem Türkiye için doğaya müdahalenin sonuçlarının ne denli ağır olacağının kanıtı oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...