Tgrt Haber
29 Kasım 2021 17:15

Bill Gates Nu varyantını da bildi! Pandemi olacağını da söylemişti

Pandemiyi bilen Bill Gates, Güney Afrika'da ortaya çıkan Nu (Omicron) varyantıyla beraber 'yeni bir varyant çıkacağını' da bilmiş oldu.

Bill Gates Nu varyantını da bildi! Pandemi olacağını da söylemişti
bill gates,,nu varyantı,,covid-19,,koronavirüs,

Dünyada 5 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan Covid-19, sıklıkla mutasyona uğramasıyla yıkıcı ölümleri de beraberinde getiriyor. Güney Afrika'da ortaya çıkan son mutasyon Nu (Omicron), endişe verici bir varyant olarak kayıtlara geçti fakat hala ne kadar ölümcül olduğu araştırılıyor. Nu varyantının ortaya çıkmasıyla ise birçok ülke Güney Afrika ile sınırlarını kapattı, tüm dünya Nu varyantını konuşur hale geldi.

Bu gelişmeler ile beraber Bill Gates yeniden gündem oldu. Tüm dünyayı saran bir pandeminin başlayacağını söyleyen Bill Gates'in son açıklamalarında bahsettiği yeni varyantin Nu varyantı olduğu düşünülmeye başlandı.

Bill Gates Nu varyantını da bildi! Pandemi olacağını da söylemişti

Gates, açıklamalarında "Salgın hazırlıklarına gösterilen ilginin beklediğimden daha düşük olmasından biraz endişeliyim" diyerek, dünyanın bir sonraki pandemiye hazır hale gelmesi için 100 günde aşı üretme, diğer 100 günde ise bunu milyarlarca insana sunabilme kapasitesine ulaşması gerektiğini vurgulamıştı.

Gates'e göre bu kapasiteye sahip fabrikaları kuracak yetenek var. Fakat tek eksik olan henüz bu konuda gerekli adımların atılmaması. Bu açıklamaların ardından Gates'in kurucusu olduğu Bill & Melinda Gates Vakfı tarafından yayınlanan raporda, ulusların aşı üretme kapasitesi de dahil olmak üzere sağlık sistemlerine daha fazla yatırım yapmaları için çağrıda bulunuldu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...