Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ekim 2021 14:55

Bill Gates'e skandal uyarı: Kadın çalışana uygunsuz e posta yollama

Microsoft'un kurucusu, milyarder Bill Gates'in 2008'de Microsoft çalışanı ve yönetim kurulu başkanıyken, şirket yöneticileri tarafından bir kadın çalışana uygunsuz e-posta göndermemesi için uyarıldığı Amerikan Wall Street Journal gazetesi tarafından yazıldı.

Bill Gates'e skandal uyarı: Kadın çalışana uygunsuz e posta yollama
bill gates,melinda gates,microsoft

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, Bill Gates'in 2008 yılında Microsoft çalışanı bir kadına uygunsuz mesajlar attığını yazdı. İddialara göre Gates, çalışana dışarda görüşme teklifinde dahi bulundu.

Gazete daha önce de ünlü milyarderin bir çalışanla geçmişte ilişki yaşadığı iddiasıyla ilgili soruşturma yüzünden şirketin yönetim kurulundan ayrıldığını iddia etmişti. Yine Wall Street Journal'in haberine göre, Microsoft Yönetim Kurulu üyeleri, 2000 yılında bir kadın çalışanla ilişkisi olduğu iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma sırasında Gates'i istifaya zorlamıştı.

Bill Gates'e skandal uyarı: Kadın çalışana uygunsuz e posta yollama

Gazetenin son haberine göre, Gates'in Microsoft çalışanı kadına flörtöz e-postalar göndermesi ve dışarda buluşmayı teklif etmesinin ardından, iki Microsoft yöneticisi (Şirkette o dönem çalışan hukuk danışmanı Brad Smith ve insan kaynakları müdürü Lisa Brummel) Gates'den bu davranışlarına son vermesini istedi. Gates ise yazışmaların uygunsuz olduğunu kabul ederek bunlara son vereceğini söyledi.

GATES'İN SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

Wall Street Journal'in bu haberinin ardından Bill Gates'in bir sözcüsü İngiliz Guardian gazetesine yaptığı açıklamayla haberi yalanladı. Sözcü, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bu iddialar, doğrudan bilgisi olmayan ve bazı durumlarda önemli çıkar çatışmaları olan kaynaklardan gelen yanlış, kulaktan dolma söylentiler.''

Bill Gates'e skandal uyarı: Kadın çalışana uygunsuz e posta yollama

Öte yandan Gates ve eşi Melinda Gates, 27 yıllık birlikteliğin ardından Ağustos ayında boşanmıştı. Bill ve Melinda Gates çifti boşanacaklarını duyurmadan önce 'mal paylaşımında' anlaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...