Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Haziran 2021 07:18

Bill Gates’ten iklim krizi çözümü: Nükleer hamle!

İklim krizine çözüm olarak ‘daha fazla nükleer enerji santrali inşa edilmeli’ diyen Bill Gates’in tezat çözüm önerisi tepki çekti.

Bill Gates’ten iklim krizi çözümü: Nükleer hamle!
bill gates,iklim krizi

Bill Gates’in iklim krizine ilginç bir çözüm önerisi sundu. ‘Daha fazla nükleer enerji santrali inşa edilmeli’ diyen Gates'in tezat çözüm önerisi tepki çekti.

Microsoft Kurucusu Bill Gates iklim değişikliğiyle mücadele için daha fazla nükleer güç santrali kurulması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

DAHA FAZLA NÜKLEER ENERJİYE İHTİYACIMIZ VAR

''Eğer iklim değişikliğini çözme konusunda ciddiysek güvenli reaktörlerin çalışmaya devam etmesini sağlamalıyız. Ancak mevcut durum da yeterli değil. Eğer Amerika’da emisyonları sıfırlamak ve bir iklim felaketini önlemek istiyorsak daha fazla nükleer enerjiye ihtiyacımız var"

146 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 4. insanı olan Bill Gates'in nükleer enerjiye desteği eskiye dayanıyor. Gates, 2006 yılında TerraPower isimli nükleer enerji teknolojileri şirketini kurmuştu. TerraPower aybaşında yeni bir nükleer güç santrali inşa edeceğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...