Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Şubat 2014 13:52

Bin Müslüman etnik temizlikten kurtuldu

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde bin Müslümanın, ülkede yürütülen etnik temizlik operasyonlarından kurtulmak için Çad, Kamerun ve Nijer'e tahliye edildiği bildirildi.

Bin Müslüman etnik temizlikten kurtuldu
orta afrika'da müslüman kıyımı, Müslümanlar etnik temizlik kurbanı, Müslümanlar tahliye edildi,

Bangui Havaalanında tahliye edilmeyi bekleyen Orta Afrika ve Çad uyruklu Müslümanlar, yaşadıklarını "Hristiyan militanlar, Müslümanlara karşı korkunç katliamlar işliyor. Müslümanları öldürüyor, işkenceye maruz bırakıyor, linç ediyor ve cesetleri yakıyorlar" sözleriyle ifade etti. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, 2013 yılı aralık ayından bu yana ülkeden kaçmaya zorlanan 50 binden fazla Orta Afrika Cumhuriyeti vatandaşının kayıt altına alındığını bildirmişti. İnsan hakları örgütleri, uluslararası topluma Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanlara yönelik etnik temizlik operasyonlarının önüne geçilmesi için acilen müdahale etmesi yönünde çağrıda bulunmuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...