Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Ekim 2015 17:26

Binlerce sığınmacı Slovenya’ya geldi

Macaristan’ın Hırvatistan ve Slovenya sınırını Avrupa’ya geçmek isteyen sığınmacılara kapatmasının ardından binlerce mülteci Slovenya’ya geldi.

Binlerce sığınmacı Slovenya’ya geldi
slovenya,

Avrupa ülkelerine gitmek isteyen binlerce mülteci Balkan ülkelerine akın ediyor. Macaristan’ın Hırvatistan sınırını kapatmasının ardından binlerce sığınmacı bu kez de Slovenya’ya yöneldi. Çok sayıda mülteci ise Avusturya, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine gitmek için Slovenya’ya geldi. Binlerce sığınmacının Slovenya sınırından giriş yapmasının ardından çok sayıda kolluk kuvvet de sınıra yönlendirildi.
Slovenya Başbakanı Miro Cerar, ordunun sığınmacı akınında polise yardım etmek üzere bölgeye sevk edildiğini kaydederek, Avusturya ve Almanya’nın sınırlarını açık tuttuğu sürece sığınmacıları kabul edeceklerini söyledi. Cerar, “Daha çok güvenlik konusuna odaklanıyoruz ve ülkemiz normal bir şekilde işleyebilir” dedi. Slovenyalı yetkililer, ülkeye giriş yaptıktan sonra kayıt altına alınan bazı sığınmacıları daha sonra Avusturya sınırına nakletti. Yetkililer, Avusturya’ya ulaşan sığınmacıların ise sınırda kayıt altına alındığını söyledi.
BM Mülteci Ajansı, yaklaşık 4 bin sığınmacının Slovenya’ya vardığını duyurdu. Ajans Sözcüsü Caroline van Buren, çoğu sığınmacının Slovenya’ya Suriye, Irak ve Afganistan’dan geldiğini kaydederek, “Onlar savaştan kaçıyorlar. Onlar gerçekten hayatları için kaçıyorlar” dedi. 
Macaristan tarafından yapılan açıklamalarda ise Hırvatistan sınırının Avrupa Birliği liderlerinin sığınmacı akınının önlenmesi planında başarısız oldukları gerekçesi ile kapatıldığını duyurdu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...