Tgrt Haber
28 May 2021 17:53

BioNTech aşısı 12-15 yaş grubuna da uygulanabilecek

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Pfizer/BioNTech aşısının 12-15 yaş arasında kullanımına onay verdi.

BioNTech aşısı 12-15 yaş grubuna da uygulanabilecek
Avrupa İlaç Ajansı,BioNTech

Avrupa İlaç Ajansı (EMA) yaptığı açıklamada BioNTech-Pfizer aşısının 12-15 yaş grubuna da uygulanabileceğini bildirdi.  EMA’dan yapılan açıklamada 16 yaşından ve büyükler için uygulanan BioNTech-Pfizer aşısının 12-15 yaş grubunda 2 bin 260 kişide araştırıldığını belirtti.

AŞI YAPTIRANLAR KORONAVİRÜSE YAKALANMADI

Araştırma sonucunda aşının 12-15 yaş grubundaki çocuklarda etkili olduğunu ve hastalığa karşı koruma sağlandığı açıklandı. Aşının yapıldığı 1005 çocukta Kovid-19 hastalığı görülmedi, placebo aşı yapılan 978 çocuktan 16'sı hastalığa yakalandı.

3 HAFTA ARAYLA UYGULANACAK

EMA'nın aşı stratejisinden sorumlu yöneticisi Marco Caveleri, basın toplantısında, aşının çocuklardaki etkisinin genç yetişkinlerle aynı, hatta daha olumlu olduğunu söyledi. Aşının yetişkinlerde olduğu gibi çocuklara da 2 doz halinde ve an az 3 hafta arayla uygulanması gerektiğini belirten Caveleri, çocuklardaki yan etkilerin de yetişkinlerdekilerle aynı olduğunu vurguladı. EMA’nın tavsiyesi neticesinde aşının çocuklara da yapılması veya ne zaman uygulanacağı konusundaki kararı AB üyesi ülkelerin vereceğini vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...