Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Aralık 2021 17:34

BioNTech-Pfizer’den Omicron varyantı açıklaması

ABD’li ilaç şirketi Pfizer ile Alman ortağı BioNTech tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının 3’üncü dozunun ilk olarak Güney Afrika’da tespit edilen koronavirüsün Omicron mutasyonuna karşı etkili olduğu açıklandı.

BioNTech-Pfizer’den Omicron varyantı açıklaması
BioNTech,Omicron,Pfizer

Koronavirüse karşı aşı geliştiren ABD’li Pfizer ve Alman ortağı BioNTech ilk olarak Güney Afrika’da tespit edilen koronavirüsün yeni mutasyon Omicron’a karşı açıklama yaptı. Aşının Omicron mutasyonuna karşı yüksek etki gösterdiği ifade edilen açıklamada yapılan testlere göre Pfizer/BioNTech aşısının 3’üncü dozunun nötralize ettiğini ve antikorları 25 kat artırdığı belirtildi. 

MART 2022'YE YENİ AŞI GELİŞTİREBİLİRİZ…

Yapılan laboratuvar çalışması sonucunda üretilen aşının 2 dozunun Omicron varyantına karşısında daha az etkili olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca laboratuvar sonuçlarının öncü bulgular olduğunu vurgulayarak, gerekirse sadece Omicron varyantına yönelik bir aşıyı da Mart 2022'ye kadar hazır edebileceklerini duyurdu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...