Tgrt Haber
08 Kasım 2021 10:51

Bir Türk SİHA'sını durdurmak için en az 10 Rus Pantsir'i gerekiyor

Rusya'yı bir hayli rahatsız eden Ukrayna'nın satın aldığı Bayraktar TB2 SİHA'larının nasıl durdurulabileceği ortaya çıktı. Rusya, bir Türk SİHA'sına karşı en az 10 Pantsir hava savunma sistemi kullanmalı.

Bir Türk SİHA'sını durdurmak için en az 10 Rus Pantsir'i gerekiyor
siha,ukrayna,bayraktar,rusya

Ukrayna, geçtiğimiz aylarda Türkiye'den Türk SİHA'Sı Bayraktar TB2'yi Donbass'ta Rus yanlısı ayrılıkçı güçleri vururken kullanmış, Rusya bu durumdan oldukça tedirgin olmuştu. Ukrayna'nın SİHA'ları kullanmasının ardından Kremlin'den ve Rus yetkililerden sık sık açıklamalar gelirken Rus uzmanlar, Türk SİHA'larının nasıl durdurulacağını tartışmaya başladı.

10 PANTSİR BİLE YETERLİ OLAMAYABİLİR

Rus basınına açıklama yapan askeri uzmanlar, Avia Pro'nun haberine göre, Bayraktar TB2'nin durdurulması için en az 10 Pantsir hava savunma sisteminin olması gerektiğini söyledi. Hatta bazı uzmanlar, 10 Panstsir'in bile yeterli olamayacaklarını dile getirdiler.

Bir Türk SİHA'sını durdurmak için en az 10 Rus Pantsir'i gerekiyorBayrak TB2 insansız hava aracı

Bazı uzmanlar, bölgedeki Rus yanlısı güçlerin silahlandırılması gerektiğini söyledi fakat ayrılıkçı güçlerin hava savunma silahlarını kullanma becerisine sahip olmadığını belirterek, uzun eğitime ihtiyaçları olduğuna dikkat çekti.

RUSYA'NIN YANI SIRA FRANSA VE ALMANYA DA RAHATSIZ

Ukrayna'nın BAYKAR Savunma yapımı SİHA'ları kullanarak Rus yanlısı ayrılıkçı güçleri vurmasından yalnızca Rusya değil, Fransa ve Almanya da rahatsız. Her iki ülke de Donbass'ta tüm tarafların İHA kullandığını fakat Minsk Anlaşması'na göre bölgede İHA kullanılabilecek tek gücün Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) olduğunu belirtmişti.

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ise, Almanya ve Fransa'nın eleştirilerini cevap vererek şunları söylemişti:

"Ateşkes anlaşması kapsamında hareket ediyoruz. Ukrayna bu formatta faaliyet göstermeye devam edecek. Ukrayna'daki İHA'lar sadece savunma amaçlı. Ukrayna ordusu topraklarını savunmanın gerekli olduğunu hissettiğinde bunu yapar.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...