Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 May 2021 22:21

Yerleşimci Terörü: Filistinlilere ateş açtılar

İsrail bir yandan Gazze’ye yönelik saldırılarına devam ederken bir yandan da Doğu Kudüs’te Yahudi yerleşimciler Filistinlilere tabancayla ateş açtı.

Yerleşimci Terörü: Filistinlilere ateş açtılar
İsrail,Gazze,Filistin,Doğu Kudüs

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, İsrail'in bazı Filistinli aileleri zorla evlerinden çıkarma planı nedeniyle gerilimin arttığı Şeyh Cerrah Mahallesi'nde bir grup Yahudi yerleşimci ile Filistinlilerin birbirlerine taş attıkları görülüyor.

ATEŞ AÇILAN ANLAR KAMERAYA YANSIDI

Daha sonra Yahudi yerleşimcilerden ikisinin tabancalarını çıkarıp Filistinlilerin olduğu bölgeye doğru ateş açtığı anlar kameraya yansıyor. Şeyh Cerrah'ta Yahudi yerleşimcilerin ateş açması nedeniyle herhangi bir yaralanma rapor edilmedi.

DESTEK YÜRÜYÜŞÜNDE 9 GÖZALTI

Öte yandan İsrail polisi, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde evlerinden zorla çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya olan Filistinli ailelere destek için gösteri düzenleyen gruba müdahale etti. Polis göstericileri dağıtmak için ses bombası kullandı, 9 kişiyi gözaltına aldı. İşgal altındaki Doğu Kudüs ile Batı Şeria'da 750 bine yakın Yahudi yerleşimci bulunuyor. Çoğu silahlı olan Yahudi yerleşimciler, işgal boyunduruğu altındaki Filistinlilerin hayatını daha da zorlaştırıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...