Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Şubat 2016 22:28

Birleşik Arap Emirlikleri'nde kabine değişikliği

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) hükümetinde revizyon yapıldığı, 29 bakandan oluşan yeni kabinede, önemli bakanlıklarda değişiklik yapılmazken, bazı yeni bakanlıklar kurulduğu bildirildi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde kabine değişikliği
bae,

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) hükümetinde revizyon yapıldığı, 29 bakandan oluşan yeni kabinede, önemli bakanlıklarda değişiklik yapılmazken, bazı yeni bakanlıklar kurulduğu, bazılarının da tek çatı altında toplandığı bildirildi.

BAE Devlet Başkanı Yardımcısı ve Başbakanı Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, kabinede revizyon yapıldığını, 29 bakandan oluşan yeni kabinede kadın bakan sayısının 4'ten 8'e yükseldiğini, 4 yeni kadın bakan görevlendirildiğini belirtti.

Mutluluk ve Hoşgörü bakanlıkları kuruldu

Açıklamaya göre, dünyada bir ilke imza atılarak Mutluluk ve Hoşgörü bakanlıkları kurulurken ayrıca İklim Değişikliği Bakanlığı oluşturuldu.

Dışişleri, İçişleri, Savunma ve Maliye bakanları gibi önemli bakanlıklar değişmezken, Uluslararası İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı bünyesine katılarak adı "Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı" şeklinde değiştirildi.

Savunma Bakanlığı'nın yanı sıra yeni olarak Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanlığı oluşturuldu. Eğitim ve Öğretim Bakanlığı ile Yüksek Öğrenim Bakanlığı birleştirilirken, ayrıca yüksek öğrenimden sorumlu iki yeni devlet bakanı atandı.

Meclisteki İklim Değişikliği masası Çevre ve Su Bakanlığı bünyesine katılarak ve bu bakanlığın adı "Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı" yapıldı.

Kabineye giren 8 yeni bakan ve bakanlıkları şöyle:

"- Necla bint Muhammed el-Ur, Toplumsal Kalkınma Bakanı

- Muhammed bin Ahmed el-Bevardi, Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı

- Sani bin Ahmed ez-Zeyudi, Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı

- Cemile bint Salim Misbah el-Mehiri, Yüksek Öğrenimden Sorumlu Devlet Bakanı

- Ahmed bin Abdullah Hamid Belhul el-Felasi, Yüksek Öğrenimden Sorumlu Devlet Bakanı

- Uhud bint Halfan er-Rumi, Mutluluktan Sorumlu Devlet Bakanı

- Nure bint Muhammed el-Kabi, Ulusal Federal Konsey'den Sorumlu Devlet Bakanı

- Şemme bint Suheyl bin Farid el-Mezrui, Gençlik Bakanı."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...