Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 May 2021 23:31

Birleşik Krallık’tan Belarus’a yasak

İngiltere, Belarus havayollarının Birleşik Krallık hava sahasına girmesinin yasaklandığını duyurdu.

Birleşik Krallık’tan Belarus’a yasak
Birleşik Krallık,Belarus

Uçak krizi büyüyor. Belarus’un Atina- Vilnius seferini yapan Ryanair’e ait yolcu uçağını indirmesi ve Belaruslu muhalif gazeteci Roman Protasevich ve arkadaşı Sofia Sapega'nı gözaltına almasına yönelik tepkiler devam ediyor. İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Shapps, Belarus’a yönelik uçuşların  İngiltere hava sahasını kullanımının yasaklandığını duyurarak, “Hemen yürürlüğe girecek şekilde Belarus havayollarının Birleşik Krallık hava sahasına girmesi özel olarak izin verilmedikçe engellenecek” dedi.

UÇAK KRİZİ NASIL BAŞLAMIŞTI?

Yunanistan’ın başkenti Atina’dan Litvanya’nın başkenti Vilnius’a giden Ryanair'e ait yolcu uçağı, Belarus üzerinden transit geçiş yaptığı sırada bomba ihbarı gerekçesi ile başkent Minsk’e zorla iniş yaptırılmıştı. Belarus Hava Kuvvetlerine ait MiG-29 tipi savaş uçağının eşlik ettiği yolcu uçağının havaalanına inmesinin ardından yolcular özel kuvvetler tarafından uçaktan indirilerek, güvenlik taramasından geçirilmişti. Uçakta seyahat eden ve Litvanya’da yaşayan Belaruslu muhalif gazeteci Pratasevich ve arkadaşı Sapega'nın gözaltına alındığı açıklanmıştı. AB ise havayolu şirketlerine uçuşlarında Belarus hava sahasını kullanmama çağrısı yapmıştı. AB üyesi 27 ülke lideri, Belarus havayollarına ait uçakların da Avrupa hava sahasına girişlerini yasaklama kararı almıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...