Tgrt Haber
04 Temmuz 2021 10:55

Yine bir kripto dolandırıcılık: Bitcoin uygulaması InvestXE'i de hesaplar donduruldu

Bitcoin gibi kripto para uygulaması için InvestXE platformunu kullanan yatırımcılardan peş peşe şikayetler geldi. Ayrıca kullanıcılar, tehdit edildiklerini söyledi.

Yine bir kripto dolandırıcılık: Bitcoin uygulaması InvestXE'i de hesaplar donduruldu
bitcoin,kripto para,dolandırıcılık

Bitcoin gibi kripto para birimlerinden para kazanmak isteyen yatırımcılar, son zamanlarda kullandıkları kripto para uygulamaları yüzünden mağdur olmaya başladı. Son olarak birkaç yatırımcı fonlarını InvestXE platformundan çekemediklerini ve hesaplarının dondurulduğunu bildirdi. 

'ÖLÜMLE TEHDİT'

Bir yatırımcı, para çekme talebinin defalarca reddedilmesinin ardından bir şikayet sitesine şirket hakkında olumsuz yorumlar yazdı. Ardından ise tehdit edildiğini söyledi. Ölümle tehdit edildiğini söyleyen yatırımcı, durumu polise anlattı. Fakat polisler, kripto para uygulaması InvestXE, İngiltere dışından faaliyet gösterdiği için soruşturmalara devam edemeyeceğini söyledi. 

InvestXE, web sitesinde '2020'ler ve sonrası' için bir ticaret platformu olduğunu ve 'ticaret dünyasında fırtına gibi' olduğunu iddia ediyor. Ayrıca 170 ülkeye yayılmış 100.000'den fazla müşteriye sahip olduğunu söylüyor ve yatırımcıların bitcoin gibi popüler kripto para birimlerinden emtialara kadar 16.000'den fazla pazara erişmesini sağlıyor.

BİR TÜR MALİ DOLNADIRICILIK

Şirket, dağlık bir Karayip adası olan Dominika'da olduğunu söylese de web sitesi, St Vincent & The Grenadines Financial Services Authority tarafından yaklaşık 150 mil uzakta düzenlendiğini ima ediyor. 

Dailymail'in haberine göre, bu tür faaliyetlerde bulunan uluslararası şirketleri, "düzenlemediğini, izlemediğini, denetlemediğini veya lisans vermediğini" söyledi.

InvestXE doğrudan adlandırılmasa da bir uyarıda bulunuldu. Uyarı, halkı ticaret dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda çağrıda bulundu:

''Dolandırıcılık olabilir, yeni ve sofistike bir yatırım fırsatı gibi görünse de, perakende müşterileri hedefleyen bir tür mali dolandırıcılık olabilir.''

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...