Tgrt Haber
08 Haziran 2021 12:10

Bitcoin’de şok düşüş

Kripto para birimlerinde sert dalgalanma. Nisanda 65 bin dolara yaklaşan Bitcoin bugün itibariyle 32 bin dolar seviyesine görüldü.

Bitcoin’de şok düşüş
Bitcoin,kripto para,

Koronavirüs salgını döneminde alternatif getiri arayışının hızlanması ile Bitcoin ve kripto para yükselme döneminden düşüş dönemine geçti. 14 Nisan 2021’de 61 bin dolarla rekor kıran Bitcoin, 32 bin dolara kadar geriledi. Bitcoin’in ani çöküşü yatırımcıları düşündürmeye başlasa da yatırımcılar tarafından takip ediliyor

ÜLKELERDEN BITCOIN’E MESAFELİ BAKIŞ

Çin’in Bitcoin’i yasaklamak istediğini sürekli dile getirmesi ve İran’ın kripto para madenciliğini bir süreliğine yüksek enerji tüketimi nedeniyle yasaklaması piyasaları olumsuz etkiledi. Bitcoin’in bu kadar düşüş etkisi altında olması sadece ülkelerin açıklaması ile sınırlı değil. ABD eski Başkanı Trunp’ın da “Bitcoin'den hoşlanmıyorum. Bana sahtekarlık gibi görünüyor” ifadelerini sert dalgalara neden oldu 

BITCOIN’DE DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Uzmanlar ve analistler kripto para birimlerinin geleceğine inanıyor ve 100 bin dolara kadar çıkmasının mümkün olduğuna inanıyor. Ancak kötü senaryoların da mümkün olduğunu söyleyen analistler, 20 bin dolara kadar düşüşün devam edebileceğini belirtti.

ELON MUSK’A YATIRIMCILARDAN TEPKİ

Attığı tweetler ile bazen de yaptığı açıklamalar ile sanal para piyasasına adeta yön veren Elon Musk, geçtiğimiz günlerde yaptığı emoji ile Cumrocket Coin'in fiyatını 0.28 dolara kadar yükselmesine sebep oldu. Musk’ın yaptığı açıklamalara yatırımcılar tepki gösterdi. Yaptığı paylaşım ile piyasaları alt üst eden ve dengeleri bozan Musk’a karşı yatırımcılar boykot çağrısında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...