Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ekim 2016 18:35

Blair'den aktif siyasete dönme sinyali

İngiltere’nin eski Başbakanı Tony Blair, siyasete dönmeyi düşünebileceğini ancak nasıl bir rol üsteleneceğini şimdilik bilmediğini belirtti.

Blair'den aktif siyasete dönme sinyali
ingiltere, blair, siyaset,

İngiltere’nin eski Başbakanı Tony Blair, aktif siyasete dönebileceğinin sinyalini verdi.

İngiltere'de 1997-2007 yıllarında başbakanlık yapan Blair, Esquire dergisine verdiği röportajda, siyasete dönmeyi düşünebileceğini ancak nasıl bir rol üsteleneceğini şimdilik bilmediğini belirtti.

Muhafazakar Parti iktidarında İngiltere’nin bir "tek parti devleti" haline geldiğini savunan Blair, siyasette merkezi temsil eden bir alternatife ihtiyaç olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Liderliğini yaptığı İşçi Partisinin aşırı sola kaydığına dikkati çeken Blair, şunları kaydetti:

"Ülkenin önündeki seçenekler Avrupa Birliğinden sert bir sekilde çıkmaya hazırlanan Muhafazakar Parti ile bizi 1960’lara geri götürecek bir dizi politika öneren aşırı sol bir İşçi Partisi ise bu İngiliz siyaseti için trajedidir."

"İngiltere bugün bir tek parti devleti. Yanlış giden birşeyler var." ifadelerini kullanan Blair, "(Siyasette) Benim için bir rol var mı, bilmiyorum. Bütün söyleyebileceğim siyasetin bu noktaya gelmiş olduğu. Bu konuda kaygılı mıyım? Evet. Bu durum beni motive ediyor mu? Evet. Buradan nereye varırım? Tam olarak ne yaparım? Bu ucu açık bir soru." değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...