Tgrt Haber
11 Haziran 2021 13:14

Bloomberg'den çarpıcı Erdoğan-Biden görüşmesi analizi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden 14 Haziran’da Brüksel’deki NATO zirvesinde bir görüşme yapacak. ABD’nin önemli medya kuruluşlarından Bloomberg, iki liderin ilk kez yüz yüze bir araya geleceği bu kritik görüşmeyi analiz etti.

Bloomberg'den çarpıcı Erdoğan-Biden görüşmesi analizi
erdoğan biden görüşmesi

Amerikan medya kuruluşu Bloomberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden’ın 14 Haziran’daki NATO zirvesi görüşmesini analiz etti.

'BIDEN İŞ GİBİ GÖRÜŞECEK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden 14 Haziran’da Brüksel’deki NATO zirvesinde bir görüşme yapacak. ABD’nin önemli medya kuruluşlarından Bloomberg, iki liderin ilk kez yüz yüze bir araya geleceği bu kritik görüşmeyi analiz etti.  Bloomberg analizin başlığında; Erdoğan’ın ilk görüşmelerde yeni dönem beklediği belirtilirken buna karşı Biden’ın ise ‘bir iş gibi görüşecek’ ifadelerini kullandı.

ASKERİ MESELELERE MASAYA YATIRILACAK

Biden ve Erdoğan’ın uzun yıllardır siyasi dertler ve bazı şahsi yaşananlardan sonra 14 Haziran Pazartesi günü bir araya geleceği vurgulanan makalede, beklentilerin ilişkide büyük bir atılımdan çok güven inşa etme üzerine olacağı ifade edildi. Makaleye göre; Erdoğan ve Biden askeri meseleleri de masaya yatıracak. Makalede ayrıca, ABD’nin Afganistan’dan ayrılmasının ardından Türkiye’nin Kabil’deki havalimanını koruma konusunda yardımcı olabileceği ancak bu konuda maddi ve güvenlik desteği istediği belirtildi.

Erdoğan-Biden görüşmesinin hazırlık aşamasında arka planda çalışan ve Bloomberg’e konuşan bazı isimler ise Erdoğan’ın Biden’a Türkiye’nin Silahlı İnsansız Hava Aracını (SİHA) Rusya’ya karşı Polonya, Ukrayna ve Letonya’ya satma planını sunacağı yorumunda bulundu.

'GÖRÜŞME ERDOĞAN İÇİN SIÇRAMA TAHTASI'

Suriye ve Libya konusunda Erdoğan’ın iş birliğini derinleştirmeyi teklif edeceğini belirten bu yetkililer Erdoğan’ın Avrupa’ya mülteci akınını durdurma konusunda Türkiye’nin etkisine de vurgu yapacağını belirtti.  Erdoğan’ın uzun vadedeki amacının Amerika’ya dış siyaset hamlelerini kabul ettirmek olduğunu belirten Bloomberg’e konuşan yetkililer, “Erdoğan, Biden ile görüşmesini ABD’ye resmi bir ziyaret için sıçrama tahtası olarak görüyor” dedi.

İNCİRLİK ÜSSÜ PLANI 

PKK/PYD ve S-400 konusunun yanı sıra 1915 olayları konusunda da Erdoğan ve Biden’ın görüş ayrılığı olduğunu yazan Bloomberg’e konuşan yetkililer, S-400’lerin İncirlik Üssü’ne gönderileceğine dair iddiaların ise doğru olmadığını belirtti. Brüksel’de görüşmenin hazırlığını yapan Türk yetkililer böyle bir planın olmadığını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...