Tgrt Haber
17 May 2021 17:45

BM Genel Kurulu, Filistin için perşembe toplanacak

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını görüşmek üzere Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, perşembe günü toplanacak. Toplantıya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katılacak.

BM Genel Kurulu, Filistin için perşembe toplanacak
BM Genel Kurulu,İsrail,filistin

Twitter hesabından yaptığı açıklamada BM 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, Nijer ve Cezayir'in toplantı talebinin ardından BM Genel Kurulunu perşembe günü toplayacağını açıkladı.

NİJER VE CEZAYİR TOPLANTI TALEBİNDE BULUNDU

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanlığını yürüten Nijer ve Arap Grubu başkanlığını yürüten Cezayir, Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır'a mektup göndererek toplantı talebinde bulundu.

TOPLANTIYA BAKAN ÇAVUŞOĞLU DA KATILACAK

BM Genel Kurulu, perşembe günü yerel saatle 10.00'da İsrail ve Filistin arasında yükselen tansiyonu ve İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarını görüşecek. Toplantıya Türkiye'yi temsilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katılacak

FİLİSTİNLİ DİRENİŞ GRUPLARI İSRAİL POLİSİNE SÜRE TANIMIŞTI

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

"SURLARIN MUHAFIZI" ASKERİ OPERASYONUNU BAŞLATMIŞLARDI

Verilen sürenin tamamlanmasına karşın İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirmişti.

FİLİSTİN'DE ŞEHİTLERİN SAYISI 200'E YÜKSELDİ

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 200'e, yaralıların sayısının ise bin 305'e yükseldiğini açıklamıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...