Tgrt Haber
22 Eylül 2021 11:01

BM Genel Kurulu'nda Covid-19 paniği! Brezilya ekibinde pozitif vaka

ABD'nin New York kentinde düzenlenen dünya liderlerinin bir araya geldiği Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ilk konuşmayı yapan Brezilya heyetinden bir kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı.

BM Genel Kurulu'nda Covid-19 paniği! Brezilya ekibinde pozitif vaka
covid,koronavirüs,brezilya,birleşmiş milletler

New York'taki 76. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Toplantısı'nda daha önce koronavirüs olmasına rağmen aşı olmayı reddeden Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, en dikkat çeken isimlerden biri oldu. Aşı olmadığı için New York'taki bir pizzacıya alınmayan ve sokakta yemek zorunda kalan Bolsonaro'nun heyetindeki bir kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı. Diplomatik kaynaklar, heyetteki kişinin Bolsanaro ile temasının olmadığını ve şu an karantinada olduğu bilgisini paylaştı.

Dünya basınında yer alan haberlere göre, Brezilya heyetinden koronavirüse yakalanan kişinin Sağlık Bakanı Marcelo Quiroga olduğu ortaya çıktı. Brezilya hükümetinin aktardığı bilgiye göre, bakanın sağlık durumu iyi ve New York'ta izolasyonlu bir şekilde kalmaya devam edecek. Bakanın ardından Brezilya hükümetine yeniden test yapıldı ve heyette başka pozitif vaka olmadığı anlaşıldı.

Koronavirüse yakalanan Brezilya Sağlık Bakanı, sadece tek doz Covid-19 aşısının olduğu ve aşı yaptırmasının üzerinden 8 ay geçtiği ortaya çıktı. Aşı karşıtlığıyla bilinen Brezilya Devlet Başkanı ''Aşı tıbbi ve bireysel bir karardır, kimse aşı olmaya zorlanamaz'' açıklaması yapmış ve aşı olmadığı, olmayı da düşünmediğini söylemişti.

BOLSONARO PİZZACIYA ALINMADI

Öte yandan aşı karşıtı olarak bilinen Bolsonaro, New York'ta gezerken ise aşı kısıtlamalarına takıldı. New York'ta kapalı alanlarda yemek yiyebilmek için gerekez en az bir doz aşı şartına uymadığı için ABD'deki ilk yemeğini sokak ortasında yemek zorunda kaldı. Brezilya Turizm Bakanı Gil Machado, Bolsonaro ile heyetindeki diğer bakanların New York’ta sokakta pizza yiyip kola içerken çekilen bir fotoğrafını sosyal medyada paylaştı.

BM Genel Kurulu'nda Covid-19 paniği! Brezilya ekibinde pozitif vaka

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...