Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ocak 2014 14:51

BM Genel Sekreteri Ban Irak'ta

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, IKBY Başkanı Mesut Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani ile bir araya geldi.

BM Genel Sekreteri Ban Irak'ta
bm genel sekreteri, ban Ki-mun, ıkyb başkanı, mesut barzani, başbakan neçirvan barzani,

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani ile bir araya geldi. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre Neçirvan Barzani'nin Erbil'deki konutunda basına kapalı gerçekleşen görüşmede IKBY yönetimi, bölgedeki Suriyeli sığınmacılar için daha fazla yardım ve destek talebinde bulundu. Mesut Barzani, BM desteğiyle Erbil, Süleymaniye ve Duhok kentlerinde açtıkları kampların mevcut durumlarının iyileştirilmesi için yapılması gerekenleri ve hayata geçirmek istedikleri projeleri Ban Ki-mun ile müzakere etti. Ban Ki-mun ise bölgede sayıları 200 bini geçen Suriyeli sığınmacılar için ilk etapta 42 milyon dolarlık bir yardımı öngördüklerini, daha fazlası için çaba sarf edeceklerini dile getirdi.
Toplantıya BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, IKBY Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, IKBY Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa ve diğer yetkililer katıldı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...