Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Haziran 2019 20:42

BM Genel Sekreteri Guterres : “Dünyanın göze alamayacağı bir şey varsa, Körfez bölgesinde bir çatışmadır”

Umman Körfezi'ndeki petrol tankerlerine yönelik saldırıları kınayan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, “Dünyanın göze alamayacağı bir şey varsa, o Körfez bölgesinde bir çatışmadır” dedi.

BM Genel Sekreteri Guterres : “Dünyanın göze alamayacağı bir şey varsa, Körfez bölgesinde bir çatışmadır”
antonio guterres,körfez,umman körfezi,Hürmüz Boğazı,bm,birleşmiş milletler

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Umman Körfezi'ndeki petrol tankerlerine yönelik saldırıları kınadı ve Hürmüz Boğazı yakınında meydana gelen saldırılarla ilgili gerçekte neler olduğunun açığa kavuşturulmadan önce sonuç çıkarmak için acele edilmemesini tavsiye etti.

"KÖRFEZ'DEKİ BİR ÇATIŞMAYI DÜNYA GÖZE ALAMAZ"
BM Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Guterres, “Bu sabah Hürmüz Boğazı'nda yaşanan güvenlik olaylarından derin bir endişe duyuyorum. Sivil gemilere yönelik her türlü saldırıyı şiddetle kınıyorum. Gerçekler ve sorumlular açıklığa kavuşturulmalıdır. Dünyanın göze alamayacağı bir şey varsa, o Körfez bölgesinde bir çatışmadır” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...