Tgrt Haber
07 Haziran 2022 09:01 - Güncelleme : 07 Haziran 2022 09:31

BM Güvenlik Konseyinde şok olay! Rus Büyükelçi toplantıyı terk etti

Rusya'nın BM büyükelçisi, AB Konseyi Başkanı’nın ülkesini gıdı arzını bir silah olarak kullanmakla suçlamasına sinirlendi. Büyükelçi, BM Güvenlik Konseyi oturumunu terk etti.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Euro News
BM Güvenlik Konseyinde şok olay! Rus Büyükelçi toplantıyı terk etti
Rusya,Gıda krizi

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Vassily Nebenzia, AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in suçlamaları üzerine BM Güvenlik Konseyi oturumunu terk etti. Michel, Rusya'nın gıda arzını gelişmekte olan ülkelere karşı "bir silah gibi" kullandığını iddia etti, Rusya'yı gıda krizine yol açmakla suçladı. Nebenzia ise Michel'in yalan söylediğini belirtti.

“GÖZLERİMLE GÖRDÜM”

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, dünyanın en büyük buğday, yağ ve tahıl ihracatçılarından Ukrayna'nın limanlarının kapanmasına yol açmıştı. Michel "Rusya Federasyonu'nun büyükelçisi, dürüst olun, Kremlin gıda arzını gelişmekte olan ülkelere karşı bir silah gibi kullanıyor" diyerek şöyle konuştu: "Rusya'nın savaşının dramatik sonuçları tüm dünyaya yayılıyor ve bu gıda fiyatlarını artırıyor, insanları yoksulluğa itiyor ve büyük bölgeleri istikrarsızlaştırıyor. Bu gıda krizinin tek sorumlusu Rusya'dır."

Michel, Odesa limanında bekleyen milyonlarca ton tahılı kendi gözleriyle gördüğünü ve Rusya'nın Ukrayna tahıllarını çaldığını da belirtti. Bu sözlerin üzerine Nebenzia toplantıyı terk etti.

BU DAHA KOLAY DEĞİL Mİ? 

Nebenzia'nın toplantı salonunu terk etmesi sırasında konuşmasına devem eden Michel şunları söyledi: "Odayı terk edebilirsin, herhalde gerçekleri dinlemekten daha kolay geliyor böylesi" dedi. ABD'de başka bir toplantıda konuşan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da Rusya'ya benzer bir suçlama yöneltti.  Blinken, Odesa limanında Rus ablukası nedeniyle ihraç edilemeyen 20 milyon ton tahıl biriktiğini söyledi, Rusya'yı Ukrayna'nın tarım altyapısını yok etmek ve bu tahıllara el koyarak kâr etmekle suçladı.

Kaynak: Euro News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...