Tgrt Haber
07 May 2016 14:55

BM Irak'ta bugüne kadar DAEŞ'e ait 50'den fazla toplu mezar buldu

Birlemiş Milletler, Irak'ın farklı bölgelerinde DAEŞ'ten geri alınan yerlerde bugüne kadar 50'den fazla toplu mezar bulduğunu açıkladı.

BM Irak'ta bugüne kadar DAEŞ'e ait 50'den fazla toplu mezar buldu
DAEŞ, toplu mezar

BM Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis bunun, 'DAEŞin gerçekleştirdiği menfur saldırıların kanıtı olduğunu' söyledi. Toplu mezarlar, daha önce DAEŞ'in kontrolünde olup son aylarda örgütten geri alınan yerlerde bulundu.
En son olarak Nisan ayında Ramadi kentinde, yaklaşık 40 kişinin cesedinin bulunduğu bir toplu mezar bulundu. Kubis, 'uluslararası toplumun, DAEŞ militanlarının hesap verebilirliğini sağlaması gerektiğini' söyledi.
Irak ordusu Ramadi kentini Aralık 2015'te örgütten geri almıştı.
DAEŞ kenti, geçen yıl Mayıs ayında ele geçirmişti.
Kuzey Irak'taki Sincar ve Tikrit ile Batı Irak'taki Anbar'da da toplu mezarlar bulundu.
DAEŞ'in topluca infaz ettiği kesimler içerisinde Irak askerleri, Yezidiler, kadınlar ve aşiret mensupları bulunuyor.
Suriye'de de DAEŞ'in kontrolünde olup daha sonra geri alınan bölgelerde toplu mezarlar bulunmuştu.
BM Güvenlik Konseyi'ne hitap eden Kubis; örgütün gerçekleştirdiği katliam, adam kaçırma, tecavüz ve işkence olaylarını kınadı ve 'bu suçların; insanlığa karşı suç, savaş suçu ve hatta soykırım kapsamına girebileceğini' söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...