Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 May 2020 20:19

BM, Kovid-19 bilgi kirliliğiyle mücadele için küresel girişim başlattı

Birleşmiş Milletler, yeni tip koronavirüs hakkında bilgi kirliliği ile mücadele için küresel bir girişimi hayata geçirdi.

BM, Kovid-19 bilgi kirliliğiyle mücadele için küresel girişim başlattı
bm,,koronavirüs,,kovid-19,

Birleşmiş Milletler (BM), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hakkında bilgi kirliliği ile mücadele için küresel bir girişimi hayata geçirdi.

''Verified'' isimli küresel girişimle, bilim, yerel ve küresel iş birlikleri çözümler ve dayanışma gibi alanlarda, sivil toplum, özel sektör, medya ve sosyal medya iş birliğiyle bilgi paylaşımı yapılacak. ''Bilgi gönüllüleri'' doğru ve güvenilir içerik paylaşımları yapacak.

BM bu girişimle, doğruluğu kanıtlanmış, güvenilir bilgilerin hacmini ve erişimini artıracak.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, video mesajında, ''Sanal alanlarımızı yalan, korku ve nefret yayanlara bırakamayız.'' dedi.

Yanlış bilginin online ortamlarda, mesajlaşma uygulamalarında hızla yayıldığına dikkati çeken Guterres, bilgi kirliliği ile mücadele için bilim insanları ve BM gibi kurumların doğru bilgiyi insanlara ulaştırması gerektiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...