Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Nisan 2014 10:23

BM, Netanyahu'yu çılgına çevirdi

BM, Netanyahu'yu çılgına çevirdi Filistin'in uluslararası 15 anlaşmaya imza atması İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu çıldırttı.

BM, Netanyahu'yu çılgına çevirdi
bm, netanyahu, Netanyahu'yu çılgına döndü, netanyahu çıldırdı, filistin, israil,

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Filistinlilerin Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşlarına üyelik sürecini başlatması üzerine adeta çılgına döndü. Tehditler savuran Netanyahu, Filistinlilerin bunun sonuçlarına üzüleceklerini savunarak, 'İsrail, barış görüşmelerine devam etmeye hazır ancak bunun için herhangi bir bedel ödemeyecek' dedi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın barış müzakerelerinin içinde bulunduğu kritik dönemde uluslararası 15 anlaşmaya imza atarak tek taraflı hamlede bulunmayı tercih ettiğini dile getiren Netanyahu, 'Filistin'in tek taraflı attığı adımlara, İsrail de tek taraflı adımlarla karşılık verecek' ifadesini kullandı.
BM BİZE 'VIZ' GELİR
Netanyahu, BM'nin İsrail üzerinde etkisi olamayacağını iddia ederek, "İki taraf da barış müzakereleri kapsamında görüşmelerin devam etmesi fikrine yakınken Abbas, İsrail'i Yahudi halkı için ulusal bir devlet olarak tanıma fikrini tartışmaya hazır olmadığını açıkladı. Filistinliler, devlet kurma hedeflerini içi boş açıklamalar ya da tek taraflı eylemler ile değil ancak barış müzakereleriyle gerçekleştirebilirler. İsrail, kendi ulusal çıkarlarını korumayı sürdürecek" şeklinde konuştu.
MÜZAKERELER TIKANDI
Abbas, İsrail yönetiminin barış müzakereleri çerçevesinde 29 Mart Cumartesi günü serbest bırakılması öngörülen Filistinli tutukluların 4. grubunu salıvermemesine tepki olarak, aralarında 'BM Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması, Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması, Yolsuzlukla Mücadele, Viyana Andlaşmalar Hukuku, Engelli Haklar, Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi ve Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin bulunduğu uluslararası 15 anlaşmaya imza attıklarını açıklamıştı.
Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşlarına Filistin'in üyelik sürecini başlatmasına geçen hafta başında Ramallah'ta toplanan Filistin kabinesi tam destek verdi. Gazze'deki Hamas yönetimi de Abbas'ın yeni girişimini savunduklarını açıklamıştı.
Barışa zaman kalmadı
Cezayir ve Fas'ta temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ülkesinin İran, Ukrayna ve Suriye gibi konularla yeterince meşgul olduğunu, bu nedenle Ortadoğu barışı diye nitelenen İsrail-Filistin barış müzakereleri için harcayacak yeterli vakit ve enerjileri olmadığını söyledi. Bakan Kerry, 'Sonsuza kadar müzakere masasında oturacak değiliz' dedi.
Danimarkalı vekil isyan etti
Danimarka'da Liberal Parti Venstre'nin sözcülerinden milletvekili Jakob Engel-Schmidt, İsrail'in Batı Şeria'daki uygulamalarını Güney Afrika'daki ırk ayrımı (apartheid) dönemini andırdığını ve müttefik olarak kabul ettikleri bir ülkenin, askeri olarak kontrol ettiği bölgedeki insanlara bu şekilde kötü davranmasının 'can sıkıcı ve çok büyük şanssızlık olduğu' söyleyerek cesur bir çıkışta bulundu.
HER GÜN 4 SAAT
Engel-Schmidt, 5 günlük Batı Şeria gezisinin ardından Danimarka'ya döndükten sonra izlenimlerini Danimarka'nın önde gelen gazetelerinden Politiken'e 'İsrail apartheid'ini durdurun' başlığıyla yazdı. Danimarkalı milletvekili, İsrail'de çalışan 4 bin Filistinlinin her gün 4 saat boyunca İsrail'e geçmeyi beklemesi sorununa da değindi ve bu durumu 'can sıkıcı' diye niteledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...