Tgrt Haber
05 Haziran 2015 01:59

BM, Ukrayna için acil toplanma kararı aldı

Kiev yönetimi, Ukrayna'nın doğusundaki Marinka kasabasında Rusya yanlısı milisler ve ordu birlikleri arasında çıkan çatışmalarda 80 "ayrılıkçının" ve 5 Ukrayna askerinin öldüğünü, 100'ü aşkın da yaralı olduğunu açıkladı.

BM, Ukrayna için acil toplanma kararı aldı
ukrayna, bm, birleşmiş milletler, ukrayna çatışma,

Kiev yönetimi, Ukrayna'nın doğusundaki Marinka kasabasında Rusya yanlısı milisler ve ordu birlikleri arasında çıkan çatışmalarda 80 "ayrılıkçının" ve 5 Ukrayna askerinin öldüğünü, 100'ü aşkın da yaralı olduğunu açıkladı. Ukrayna Devlet Başkanlığı İdaresi Terörle Mücadele Operasyonundan sorumlu sözcüsü Andrey Lisenko yaptığı açıklamada, Donetsk'in Marinka kasabasında "ayrılıkçıların" düzenlediği saldırıyı ordu güçlerinin püskürttüğünü, çıkan çatışmalarda 80 milisin öldüğünü, 100'den fazla milisin yaralandığını kaydetti. Ukraynalı yetkili ayrıca, 5 Ukrayna askerinin öldüğü ve 38 askerin de yaralandığı bilgisini verdi.

Tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti yetkilileri ise, Ukraynaordusunun düzenlediği saldırılarda son 24 saat içinde Donetsk bölgesinde biri bebek 21 sivilin hayatını kaybettiğini, 124 kişinin de yaralandığını açıkladı.

UKRAYNA PARLAMENTOSU'NDAN ÖNEMLİ KARAR

İç savaşla boğuşan Ukrayna'da parlamento önemli bir karara imza attı. Yeni yasal düzenleme uyarınca, Ukrayna devleti, "barışı sağlamaya yönelik uluslararası operasyonlar" için yabancı ülkelerin ordularını ülkeye davet edebilecek. Yasada yer alan özel maddede, Birleşmiş Milletler Barış Gücü ile AB Polis Misyonu'nun Ukrayna topraklarında düzenlenecek operasyonlara katılabileceği belirtiliyor.

POROŞENKO: "UKRAYNA'DA 9 BİN RUS ASKERİ SAVAŞIYOR"

Bu arada Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, parlamentoya sesleniş konuşmasında Rusya'ya yönelik ağır suçlamalarını yineledi. Ülkesinin savunma harcamalarını artırmaya hazırlandığını belirtenUkraynalı lider, Ukrayna topraklarında bugün 9 binden fazla Rusya askerinin Ukrayna ordusuna karşı savaştığını öne sürdü.

Rusya'dan yalanlama gecikmedi. Rusya Savunma Bakanlığı, Poroşenko'nun açıklamasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ACİL TOPLANIYOR

Ukrayna'nın doğusunda çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi acil toplanma kararı aldı. Litvanya'nın çağrısıyla yapılacak zirvede, ateşkesin yürürlüğe girdiği tarihten bu yana yaşanan en ciddi ihlallerin masaya yatırılacacağı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...