Tgrt Haber
03 Aralık 2021 06:32

BM’den 41 milyar dolarlık çağrı

Birleşmiş Milletler, gelecek sene dünya genelinde çatışmaların ve yoksulluğun pençesinde kalmış 183 milyon kişinin hayatını kurtarmak için yardım istedi.

BM’den 41 milyar dolarlık çağrı
bm,,yardım,,türkiye,,suriyeliler,,Martin Griffiths,

Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, 2022 Küresel İnsani Yardım Planı’na ilişkin raporu açıkladı. Rapora göre 2022’de geçen seneye nazaran yüzde 17’lik artışla dünya genelinde toplam 274 milyon insanın yardım ve korumaya ihtiyaç duyacağı belirtildi.

41 MİLYAR DOLAR GEREKİYOR

Afganistan, Suriye, Yemen, Etiyopya ve Sudan ülkeler arasında listenin ilk beş sırasında yer aldı. Etiyopyalıların durumu ise “en endişe verici” olarak nitelendirildi. 2021’de dünya genelinde çatışmaların ve yoksulluğun pençesinde kalmış 183 milyon kişiye hayat kurtaran yardım ulaştırabilmek için 41 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunun altı çizildi.

Yardım planı Arakanlı Müslümanları da kapsıyor. Raporda dünya nüfusunun yüzde birinden fazlasının yerinden edildiği, aşırı fakirliğin yükselişe geçtiği aktarıldı. Kıtlığın 43 ülkede 45 milyon insan için ürkütücü boyutlara ulaştığı ifade edildi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...