Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Mart 2016 06:33

BM'den AB'ye 'Türkiye' uyarısı

Birleşmiş Milletter (BM), Avrupa'nın sığınmacı krizinde Türkiye'yi 'eşik bekçisi' yaparak kendi sorumluluğunu Türkiye'ye yükleyemeyeceği uyarısında bulundu.

BM'den AB'ye 'Türkiye' uyarısı
bm, ab, türkiye,

BM Göçmenlerin İnsan Hakları Özel Raportörü Francois Crepeau, 17-18 Mart tarihlerinde düzenlenecek Türkiye-AB Zirvesi öncesi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Avrupa'nın sınırlarını güvence altına almasının tek yolunun sığınmacıların güvenli ve düzenli kanallar yoluyla Avrupa'ya gelişini sağlamak olduğunu söyledi. Crepeau, "AB,Türkiye'yi eşik bekçisi yaparak kendi sorumluluklarını Türkiye'ye yükleyemez. Bir zamanlar insan hakları ve hakların korunması üzerine önemli kanunlar hazırlamakla sorumlu Avrupa Birliği ülkeleri şimdi yükümlülüklerini bırakmak üzere ve kendi sorumluluğunu siyasi menfaatler için üçüncü bir ülkeye devrediyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...