Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ekim 2021 00:26

BM'den Afganistan'daki terör saldırısına kınama

Birleşmiş Milletler, Afganistan'daki bir camiye DEAŞ tarafından düzenlenen terör saldırısını kınadı. Onlarca kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan saldırıya ilişkin, "Dinleri yaşayan sivilleri kasten hedef alan saldırılar temel insan hakları ihlalidir" ifadeleri kullanıldı. Dışişleri Bakanlığından da terör saldırısına ilişkin kınama mesajı yayınlandı.

BM'den Afganistan'daki terör saldırısına kınama
afganistan,terör,saldırı

Afganistan'da meydana gelen terör saldırısına dünyadan da tepki yağıyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Afganistan'ın Kunduz vilayetindeki camiye düzenlenen bombalı terör saldırısını kınadı. Genel Sekreterlik Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, korkunç saldırının en kuvvetli şekilde kınandığı belirtilerek, bunun ülkede bir hafta içinde dini kurumlara yapılan üçüncü saldırı olduğuna işaret edildi.

Açıklamada, dinlerini özgürce yaşama hakkını kullanan sivilleri kasten hedef alan saldırıların, temel insan hakları ve uluslararası insancıl hukukun ihlali olduğu ve faillerinin bir an önce adalete teslim edilmesi gerektiği vurgulandı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DA KINADI

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan’ın Kunduz şehrindeki terör saldırısını kınadı. Bakanlığın açıklamasında “Afganistan’ın Kunduz vilayetindeki bir camide bugün (8 Ekim) cuma namazı esnasında gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur terör saldırısını kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, dost ve kardeş Afgan halkına taziyelerimizi iletiyoruz” denildi.

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz vilayetinin Sayed Abad bölgesindeki Şiilere ait camiye cuma namazı sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 46 kişinin yaşamını yitirdiği, 143 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...