Tgrt Haber
11 May 2021 08:02

BM'den Doğu Kudüs uyarısı

Birleşmiş Milletler (BM) Doğu Kudüs'teki tehlikeli tırmanışın daha fazla şiddete ve can kaybına neden olacağı uyarısı yaptı.

BM'den Doğu Kudüs uyarısı
BM,,birleşmiş milletler,

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Doğu Kudüs'te devam eden şiddet olayları ve Filistinli ailelerin Şeyh Cerrah ve Silvan mahallelerindeki olası tahliyelerinden derin endişe duyduklarını söyledi.

Tüm taraflara maksimum itidal göstermeleri çağrısı yapan Dujarric, Doğu Kudüs'teki gerginliğin ve tehlikeli tırmanışın daha fazla şiddete ve can kaybına neden olacağı uyarısında bulundu.

Öte yandan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de dün yaptığı açıklamada, işgal altındaki Doğu Kudüs'te devam eden şiddet olayları ve Filistinli ailelerin Şeyh Cerrah ve Silvan mahallelerindeki olası tahliyelerinden derin endişe duyduğunu belirterek, İsrail'e uluslararası insani hukuk ve insan hakları hukuku doğrultusunda yıkım ve tahliyeleri durdurması çağrısında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...