Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ekim 2018 21:03

BM'den Endonezya için 50 milyon dolarlık yardım planı

Birleşmiş Milletler (BM), deprem ve tsunami felaketinin yaşandığı Endonezya için 50 milyon dolarlık Yardım Planı başlatıldığını açıkladı.

BM'den Endonezya için 50 milyon dolarlık yardım planı
bm,,Endonezya,

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde  yaptığı açıklamada, aralarında BM kuruluşları, uluslararası sivil toplum  örgütleri ve Kızılay/Kızılhaç federasyonlarının olduğu İnsani Ülke Ekibinin,  tsunami ve deprem felaketi için 50 milyon dolarlık  yardım planı hazırladığını  belirtti.

Planın, Endonezya hükümeti ile yapılan görüşmeler neticesinde  başlatıldığına değinen Dujarric, "Bu plan, hükümetin önümüzdeki 3 ay boyunca 191  bin insana ulaştıracağı yardımlara nasıl teknik destek verileceğinin de  çerçevesini çiziyor." değerlendirmesinde bulundu.

Dujarric, BM Endonezya Yerleşik Koordinatörü Anita Nirody'nin de  Endonezya'nın Palu ve Dongala bölgelerindeki toprak kaymaları ve altyapıda oluşan  hasarın, lojistik ve erişimsel zorluklara yol açtığını kaydettiğini aktardı.

Önce deprem, sonra tsunami

Ülkenin kuzeyindeki Sulawesi Adası'nda, Palu Körfezi'nin 27 kilometre  kuzeyinde 28 Eylül'de ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS) verilerine göre 7,5  büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Depremin ardından Dongala ve Palu kentlerini tsunami vurmuştu.

Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansından (BNPB) yapılan açıklamada,  deprem ve tsunamide ölenlerin sayısının bin 571'e yükseldiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...