Tgrt Haber
25 May 2021 09:42

BM'den Myanmar için iç savaş uyarısı

Birleşmiş Milletler (BM), şubat ayında ordunun yönetime el koyduğu Asya ülkesi Myanmar'da halkın darbecilere karşı silahlandığına dikkat çekip iç savaş uyarısında bulundu.

BM'den Myanmar için iç savaş uyarısı
birleşmiş milletler,,myanmar,,iç savaş,,darbe,

Myanmar halkı, 8 Kasım 2020 seçimlerine hile bulaştığı iddialarından sonra çıkan gerilimin ardından 1 Şubat 2021 tarihinde yönetime el koyan orduya karşı ayaklanıyor. 

BM Myanmar Özel Temsilcisi Christine Schraner Burgener, halkın cuntacılara karşı silahlanmaya başladığına dikkat çekip ülkedeki karışıklığın iç savaşa dönebileceği uyarısını yaptı.

 

EKONOMİK DURGUNLUKTAN SONRA GIDA GÜVENSİZLİĞİ YOLDA

Ülkedeki siyasi kriz sebebiyle ekonomik durgunluk yaşandığını belirten Christine Schraner Burgener, yıl sonuna doğru yaklaşık 3,5 milyon kişinin gıda güvensizliği sorunuyla da karşı karşıya kalabileceğine değindi.

Ordunun darbesinden sonra 61 bin kişinin yurdundan olduğunu belirten Burgener, 12 bin kişinin de komşu ülkelere geçiş yaptığını ifade etti.

ARAKANLI MÜSLÜMANLAR DÖNECEK Mİ?

Darbeci General Min Aung Hlaing, 2017'de ordunun etnik temizlik yapması yüzünden başka ülkelere göçen Arakanlı Müslümanların dönüşüyle ilgili olarak "Myanmar'ın kanunlarına uygun olmazsa ne yapabiliriz? Dünyada hiçbir ülkenin, mülteci kabul etmek için kendi mülteci kanunlarını ihlal edeceğine inanmıyorum." ifadesini kullandı.

Hlaing, "Arakanlıların dönüşü için yapılan uluslararası çağrılar sonuçsuz mu?" sorusuna ise 'evet' anlamına gelen kafa işaretiyle cevap verdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...